Elevationssenge i test, Læs med og få hjælp til at træffe det bedste valg nu – og i fremtiden

Elevationssenge i test, Læs med og få hjælp til at træffe det bedste valg nu – og i fremtiden

Hos Sleepzone.dk ved de, hvor svært det kan være at finde frem til den bedste elevationsseng. Det kan især være svært, hvis du som forbruger ikke har et indgående kendskab til, hvilke specifikationer du skal lægge mærke til, når du kigger på elevationssenge

Sleepzone.dk har været rundt hos en håndfuld danske forhandlere af elevationssenge med henblik på at finde de modeller, der er bedst til prisen. 8 elevationssenge blev udvalgt til at være med i testen, ud fra følgende faktorer, Kvalitet, Komfort, Elevationsmotorens funktionalitet, Design og frem for alt Pris.

Du kan få mere at vide om bæredygtige senge i denne artikel.

Dette er der blevet kigget på

Som nævnt ovenfor blev der opstillet en række kvalitetsindikatorer til at finde frem til de bedste elevationssenge, vi kigger nærmere på kvalitets indikatorerne her under.

Kvaliteten:

Kvaliteten er den vigtigste faktor. Du bruger i snit en tredjedel af dit liv i sengen, hvorfor du ikke bør gå på kompromis med kvaliteten, når du skal vælge ny seng. Derfor har denne faktor også været altoverskyggende i vores valg af de bedste senge. En dårlig kvalitet giver alt andet lige en dårlig nattesøvn.

Komforten:

Kvalitet og komfort hænger på mange områder sammen. I forbindelse med vores jagt efter de bedste elevationssenge har vurdering af komforten været det samme som vurdering af fjedretype. Der er nemlig stor forskel på nutidens fjedretyper, når det kommer til kvalitet/komfort. De bedste fjedretyper er multipocket- og pocketfjedre.

Elevationsmotorens funktionalitet:

Motoren i en elevationsseng skal fungere upåklageligt, ellers er der ikke meget ”sjov” ved at have en seng med elevation. Derfor var test panelet selvfølgelig meget opmærksomme på, hvordan motoren virkede hos de forskellige elevationssengemodeller, en ret værdifuld iagttagelse ved elevations sengene var at senge, som er udstyret med en motor fra producenterne Linak eller Okin, fungerer upåklageligt.

Designet:

I dagens Danmark spiller sengenes design også en rolle. Derfor var dette et punkt testpanelet også havde in mente men valg af design afhænger meget fra person til person, hvorfor dette var en faktor der blev påtænkt den store værdi sammenlignet med for eksempel komfort.

Prisen:

Med målet om at finde de bedste elevationssenge til prisen, så var det selvfølgelig nødvendigt at kigge på prisen. Hos Sleepzone.dk er man af den overbevisning, at det ikke kan betale sig at give for meget for en elevationsseng, der ikke afspejler en ligeså høj kvalitet som prisen. De 8 test senge ligger i prisen fra 14.999 kr til 54.999kr og høre altså ikke til under budget købet.

Fastheden:

Det absolut vigtigste du bør fokusere på, når du skal finde en elevationsseng, som er bedst egnet til dig, det er fastheden. Fastheden er nemlig i høj grad med til at ”bestemme”, hvor godt du kommer til at sove.Og hvilken fasthed er så bedst til dig og dit behov? Når du vil finde den optimale fasthed, skal du tage udgangspunkt i din vægt. Nedenfor er listet de tre fastheds opdelinger du med fordel kan tage udgangspunkt i:

Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre,

75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre,

Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre

Husk størrelsen på sengen

Størrelsen spiller også her en vigtig rolle, ikke alle tænker over størrelsen på sengen, lige med undtagelse af at der skal være plads til den i soveværelset, det kiggede test personerne også på. Er der en eller to personer, som skal sove i elevationssengen?

Hvis tilfældet er to, så er det optimalt at vælge en elevationsseng, der minimum måler 180×200 cm. Er der kun én person som skal bruge sengen, så kan du fint nøjes med en 120×200 cm. Har du tit overnattende gæster eller har du et kompakt soveværelse, så anbefaler test panelet, at du vælger en trekvart-elevationsseng (140/160 x 200 cm).

Skal du have maksimal værdi for pengene, så anbefaler sleepzone.dk selvfølgelig, at du finder en elevationsseng ud fra følgende faktorer: Kvalitet, Komfort, Elevationsmotorens funktionalitet, Design og frem for alt pris.