Grimme fliser kan sagtens blive pæne igen

Grimme fliser kan sagtens blive pæne igen

Med det fugtige vejr vi har i Danmark, bliver de fleste fliser angrebet af alger, mos, flisepest og lav.

Det viser sig som grønne, sorte, gule og hvide pletter. Det er næsten umuligt at holde ens fliser rene og frie for alger og mos. Men hvis man i tide begynder at algebehandle sine fliser, undgår man siden hen at skulle rense dem.

De forskellige alger og arter af mos er skadelige, for fliserne da de virker som en svamp, der kan lade fugt sive ind i fliserne. Uden en behandling mod alger kan du risikere frostsprængninger, da de danner rødder i fliserne. Når det fryser om vinteren, udvider rødderne sig og så frostsprænges de.

Fliserens kan redde dig

Det er muligt at Komme skaderne i forkøbet med en fliserens, algebehandling og imprægnering af dine fliser.

Har du besluttet dig for at, du vil have flotte fliser igen, kan du kigge dig omkring på nettet og finde en væld af gode løsninger, der alle tilbyder professionel fliserens.

Fælles for dem alle er samme anbefaling over hele linjen 3 simple trin som bare skal følges for at få det bedste og mest holdbare resultat:

  1. Afvaskning med sæbe, gerne med anvendelse af højtryksspuler.
  2. Desinfektion, med desinfektions middel specielt egnet til fliser.
  3. Imprægnering, alle er enige om at imprægnering er særdeles vigtigt i processen og igen, hver forhandler sit produkt.

Afvaskningen skal sikre at skidt og snavs opløses, desinfektionsmidlet har til formål at fjerne alle spore helt i bund og sidst men ikke mindst Imprægneringsmidlet. Imprægneringsmidlet skal forsegle overfladen, beskytter mod spore og forhindre at flisens overflade bødelægges af vand og frost.

Er terrassen også angrebet af alger

Er din fliseterrasse angrebet af både alger og flisepest, findes der en meget effektiv metode til at få dine fliser helt rene igen. Det er overraskende nemt og helt uden kemi, men alligevel bekæmpes både alger, flisepest og snavs i en og samme håndevending.

Løsningen er at påmontere mundstykket der kaldes for ”terrassevasker” på højtryksspuleren og vupti så er du godt på vej til en flot ny omgang fliser.

Højtryksspulerens vandstråle er så kraftig at den alene ville kunne beskadige fliserne men terrassevaskerens roterende dysser fordeler højtryksstrålen over et større område og derved skånes overfladen på dine havefliser.

Terrassevaskeren renser også fugerne mellem dine havefliser, så det er ofte en god ide at fylde efter med nyt fugesand. Når det er gjort er din fliseterrasse til gengæld også så god som ny, uden at det har kostet en formue.

Det kan godt betale sig at sørge for at behandle fliserne på terrassen eller i havegangen godt. På den måde slipper du nemlig for, at der sætter sig både snavs og skidt. Samtidig er du også med til at forlænge flisernes levetid, hvilket både er godt for din pengepung og godt for miljøet.

Imprægnering af fliser har flere fordele. Helt grundlæggende sørger imprægneringen for, at flisen ikke kan optage så meget vand som tidligere. Derfor får alger og flisepest sværere betingelser og vil mange gange ikke dukke op igen.

På samme tid yder imprægnering også flisen beskyttelse i de hårde vintermåneder, hvor frostsprængninger ellers ses.